torsdag 21 juli 2011

Båtutflykt i skärgården!

I tisdags fick vi följa med Jespers syster Josefine, Benjamin, Filip, Lukas, Ambika & Petter ut på en tur i skärgården med Benjamins båt! De plockade upp oss i Nättraby & därefter bar det av ut till Kastellet på Drottningskär där dagens lunch skulle avnjutas! Dagen erbjöd strålande väder med klarblå himmel & värmande strålar så inne på gården på kastellet njöt vi av sällskap, god mat & gott att dricka! För min del blev det "Kastellets räkberg" & det var verkligen ett räkberg!









Vi satt där i solen & njöt en lång stund innan det bar av ner till båten igen! Med alla ombord styrde Benjamin båten mot Utklippan där vi vandrade runt på båda öarna & efter en stund blev killarna i sällskapet badsugna & kastade sig ut i det, i mina ögon alldeles för kalla, vattnet! Det blev till & med en liten simtur för några av dem! Själv satt jag på en av klipporna med svägeskan & njöt av solens strålar & imponerades av killarnas modighet!







När vi kom tillbaka till båten hade Josefine tagit med sig en underbar blåbärspaj som vi njöt av på kajkanten! Mätta & glada åkte vi sedan en tur runt Utklippan för att kunna beskådade de sälar som bor kring Utklippan på närmre håll, & det fick vi verkligen! Dessa häftiga djur låg på klipporna & kikade lika nyfiket på oss som vi kikade på dem! Efter denna häftiga naturupplevelse fortsatte vi vår färd hemåt samtidigt som solen styrde sin kos ner i horisonten! Tack snälla för att vi fick följa med på denna ljuvliga & minnesvärda upplevelse!



Familjemys & svampplockning!

Efter en intressant tågresa nådde vi vårt mål! Karlskrona & därefter en kort bilfärd till Jespers föräldrar Lena & Göran! Där väntade en ljuvlig söndagsstek med färska sommarkantareller & andra härliga tillbehör, allt efter Jespers önskemål, mycket smarrigt! Vi har nu haft ett par helt underbara dagar tillsammans med Jespers familj & njutit av varandras sällskap! Igår fick vi bland annat följa med ut på en härlig promenad i skogen med syfte att plocka lite svamp! Både Jesper & jag tyckte det var underbart att få en promenad i skogen igen & våra förväntningar på att hitta svamp var ganska liten! ...men med oss hem efter några timmar i skogen följde en hink med ett par liter härliga, vackra & framförallt väldigt goda svampar!






  

SJ i allas hjärtan!

Efter ett par underbara dagar i Malmö var det dags att ge sig av mot blekinge där våra familjer väntade! Under våra kommande 2 veckor kommer vi till största del att bo i Nättraby hemma hos Jespers föräldrar så för att ta oss från ena destinationen till den andra valde vi att åka med SJ. Det är alltid lika spännande att åka kommunalt oavsett tidigare erfarenheter, men jag kan nog påstå att mina erfarenheter av ett fungerande kommunalt nätverk är större än Jespers....& även denna gång fick Jesper en mindre bra erfarenhet då det tågset vi fått platser i skulle på service & vi fick vandra med all packning genom två hela tågset innan vi kom fram till våra platser i rätt vagn... :(  Det blev en mindre trevlig upplevelse men ganska snabbt suddades detta minne bort då vi blickade framåt mot alla de trevliga möten, upplevelser & utflykter som väntade på oss!
Kanske inte just denna dag ;)

Staffanstorp & Falsterbo!

I lördags, efter ett par timmars shopping i Malmö, hyrde vi en bil & styrde bilen mot Staffanstorp! I Staffanstorp bor nämligen en helt underbar familj bestående av pappa Jerry, mamma Karin & barnen Elin & Hugo! Vi kom dit mitt i byggandet av ett enormt soldäck som vi fick äran att inviga (det vill säga den del som var färdig)! Det var mysigt att träffa hela familjen & vi ser fram emot att få njuta av deras härliga soldäck nästa sommar!

Efter besöket hos familjen Nilsson fortsatte vi sedan vi färd söderut! Vi åkte till det underbara Falsterbo & gick till vår favoritplats på stranden! Sommarvärmen hade dock inte hittat dit men med hjälp av en sanddyna kunde vi få skydd från den kalla vinden & kunde därefter njuta av solens strålar! Där blev det ett par timmars mys som sedan följdes av en uppfriskande promenad längs stranden! Det blev en hlet ljuvlig eftermiddag med en härlig blandning av familjemys & havsmys!






När vi sedan kom tillbaka till Malmö blev det en god middag på T-bone följt av en espressohouse-kaffe i kombination med vandring genom staden med siktet in ställt på hotellet & den varma sängen som väntade där!

Bilder!

Tidigare lovade bilder från Johan P finns nu på plats =)

Världens snabbaste allsång i Malmö!

Nu har jag kommit till en dator vilket gör att jag kan visa er lite bilden från kvällen då jag beskådade Världens snabbaste, tillika världens roligaste, allsång! Först vill jag bara tacka Björn & Lina som tog med mig på denna oförglömliga upplevelse & gav mig tak, mat & värme under dessa dagar samt tack till alla i sällskapet som färgyllde aftonen med trevliga samtal & roliga minnen! Ett måste att besöka om man är i Malmö just under dessa torsdagar nästa sommar, i år infaller den sista tillställningen i afton så är man inte i Malmö missar man den där men har ytterligare möjligheter på andra ställen i Sverige! Kika in deras hemsida varldenssnabbasteallsang.se









lördag 16 juli 2011

Shopping & god mat!

Nu har vi njutit av en helt underbar eftermiddag & kväll i ett vackert men ganska kylslaget Malmö! Efter incheckning igår mötte vi Lina & gick sedan till Mando för lunch på deras uteservering! Då det är sommar vill man ju gärna sitta ute även om regnet faller eller kalla vindar blåser :) Efter att magarna hade fyllts på blev det shopping i ett par timmar!

På kvällen besökte vi en av våra favoritrestauranger, fiskerestaurangen Johan P! Det blev en smarrig delikatesstallrik följt av en härlig bit torsk med sparris & pepparrot för Jesper & ett ljuvligt skaldjursfat för mig! Åh, vad vi njöt!




Efter middagen mötte vi härliga Lina för att prova på några av sommarens drinkar på Centiliter Gram! Även här njöt vi till tusen dock tog kylan & tröttheten övertaget vid midnatt & vi vandrade hem till vårt hotellrum på St: Jörgen där vi frusna föll trötta i säng!

Nu har vi precis vaknat & sett att dagen ska erbjuda sol & varmare väder så vi får återkomma med vilka härliga saker vi kommer ta oss för idag! Ha en härlig lördag!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 14 juli 2011

Regnigt & allsång!

Just nu sitter jag på tåget ner till Malmö! Jag har för en lite stund sedan lämnat ett regnigt Ronneby bakom mig & hoppas nu att jag åker mot "ljusare" väder!




Ikväll ska jag nämligen premiärbesöka "Världens snabbaste allsång" på Pildamsteatern i Malmö & då hade det vara så trevligt om man hade sluppit paraply & regnkläder! Med mig på denna tillställning följer, de trogna allsångsbesökarna ;) tillika två av mina Malmöfavoriter, vackra Lina & underbara Björn! Ser verkligen fram emot en härlig afton!

www.varldenssnabbasteallsang.se

- Posted using BlogPress from my iPhone

Snart <3

Snart får jag träffa min älskling igen!



Jesper befinner sig just nu i Danmark, på Jylland, där han under ett par dagar har jobb & möten inplanerade! ...men redan i morgon styr han bilen mot Köpenhamn & därefter möter han upp mig i Malmö! Vi kommer att stanna i Malmö hela helgen & njuta av vår gamla hemstad, miljöerna, vännerna, shopingen i kombination med god mat & dryck! Därefter åker vi sedan upp till Blekinge där vi ska mysa med våra familjer & vänner under 2 underbara, långa, vackra, sköna veckor!

Längtar så till imorgon <3


- Posted using BlogPress from my iPhone