fredag 7 juni 2013

Sveriges nationaldag i Singapore!

 
Grattis Sverige med dagen!
Förra året firade vi Nationaldagen i Malmö
& denna bild kommer från 6/6 2012 =) hoppas ni fick lika ljuvligt väder i år!
 
Igår var egentligen en helt vanlig dag här i Singapore. I landet som annars tar så stor hänsyn till olika kulturers högtider hade man oturligt nog missat att Sverige firade stort igår ;) ...men det betyder ju inte för den skull att svenskarna skulle missa detta firande! För den som ville fira dagen kunde fira tillsammans med andra svenskar både till lunch & middag! Till lunch bjöd nämligen Svenska Kyrkan in till en supersmarrig lunch med massa godsaker! Efter morgonens träning berättade Madlene för mig om denna lunch & vi fick njuta av en supermysig lunch på kyrkan med Evert Taube i högtalarna. På bordet hittade vi bland annat lax, hemmagjord inlagd sill, ägghalvor, västerbottenostpaj, rödbetor & som avslutning bjöds man på en supersmarrig rulltårtebakelse med jordgubbe & flagga!
 


På eftermiddagen anordnade Svenska Kyrkan tillsammans med SWEA, SBAS, Ambassasden & Svenska Skolan högtidligt firande på Singapores Polo Club där det bjöds på sång & underhållning samt serverades en enkel sommarbuffé. Detta evenemang medverkade inte vi på med det var med största sannolikhet riktigt trevligt!

Vi hade lite mer stillsamt firande här hemma på kvällen ;) Det bjöds på hemlagade köttbullar med potatismos & lingonsylt & till efterrätt blev det nysköljda härliga jordgubbar, allt detta dagen till ära =) Stort grattis till Sverige med dagen!
 

2 kommentarer:

  1. Jag kan bara berätta att vi hade lika bra väder som förra året - om inte bättre! (För övrigt så firande nog ni betydligt mer än vad vi gjorde här hemma!)

    SvaraRadera
  2. Åh, så härligt Marina! Jag förstår att du har fått en helt underbar start på semestern, njut vännen! & jaaa du, jag tror faktiskt att det kan vara en del av utomlandslivet: att de svenska högtiderna blir lite viktigare än vad de tidigare varit =)

    SvaraRadera