onsdag 18 maj 2011

Besök av en prins!

Som vi tidigare har berättat så var även prinsen av Johor på Rawa för att fira semester just denna helg! Vi hade, redan på bryggan i Mersing, fått veta att ön eventuellt skulle få besök av en av Malaysias sultaner under helgen & vid lunchtid på söndag så anlände han, det var dock inte en sultan utan självaste prinsen av Johor! Det som var lite obehagligt var dock att innan prinsen kom till ön så anlände först försvaret med full utrustning! De anlände just vid det tillfälle som vi satt på restaurangen & åt lunch, då helt plötsligt såg vi ett par militärklädda män som kom gåendes längs bryggan med varsin k-pist i handen… alla blev vi nog lika förvånade! Vi fick senare veta att detta är den enda av alla sultanfamiljer som har militärförsvar. Enligt många av oss så hade prinsen lika gärna kunnat komma som vem som helst då öns besökare till största delen bestod av människor som inte hade en aning om vem han var, varken till namn eller utseende! Efter det att försvaret & polisen hade inspekterat ön kunde prinsen gå iland med sitt följe! Några timmar senare kom en båt till till ön, på denna båt fanns 10 tjejer som prinsen hade kallat på… Vid ett tillfälle låg han i vattnet & badade & då  stod 10 personer på stranden & vaktade & servade, en man sprang upp & ner & torkade honom i ansiktet, en annan man sprang & servade dricka... en intressant iakttagelse var dock när vi kunde se hur de i baren hälde juice i prinsens alkoläskflaska, smart kille! På kvällen hade de sedan disko & när prinsen knäppte med fingrarna följde alla hans önskan, när han gick iväg för att ringa sänktes musiken men så fort prinsen kom tillbaka så höjdes volymen igen… märkligt men intressant! Det väckte till liv en liten papparazzi i mig så ett par bilder som bildbevis blev det allt!     
Militärbåten ligger på plats!

Prinsen i blå skjorta!

Självklart fick man inte vara så nära prinsen & hans sällskap men barnen i vårt sällskap fick i alla fall spela en match beachvollyboll med vakterna =)


Prinsen i svart tröja längst fram i båten!
 Lite fakta om Malaysias styre: Malaysia har 13 delstater & är en parlamentarisk demokrati som styrs av premiärministern & hans regering. Landet har även nio sultaner och därmed nio kungliga familjer, det är dessa som utser landets stadschef var 5:e år, en av sultanerna blir kung för 5 år & avlöses sedan av en av de andra sultanerna. Kungen fungerar främst som en symbol för landet & han har ganska lite rätt att bestämmande & besluta över saker! Alla dessa familjer utsätts för kritik men i Malaysia är det straffbart att kritisera sina kungafamiljer så kritiken har ingen större makt! Sultanerna står utanför alla lagar & regler & det finns även en del konstiga bestämmelser gällande deras rättigheter, de har bland annat rätt att äga 7 importerade bilar utan att behöva betala vare sig skatter & avgifter som annars följer med i köpet!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar