torsdag 20 december 2012

Christchurch-Kaikoura!

Nu är vi på plats i ett underbart vackert Nya Zeeland!

 
 
Igår, strax efter 2 på eftermiddagen Nya Zeeländsk tid, landade vi på Christchurchs flygplats. Efter att ha fixat lokalt sim-kort till telefonen gick vi för att hämta ut vår hyrbil. Då berättade bilfirman att de hade bytt ut den bil som vi hade bokat till en mindre variant men helt ny bil & menade att vi skulle betala samma pris för denne som den vi hade bokat. Detta gick dock inte J med på utan allt slutade med att vi avokade vår bokning hos dem & vände oss till en annan firma. Där däremot fick vi tag på den bil som vi hade beställt från början samt att vi fick den till ett mycket bättre pris än på den tidigare firman :)

När bilen var uthämtad tog vi en tur in till Christchurch centrum. Stadens centrum är fortfarande delvis ödelagd efter det jordskalv som drabbade staden 2011 men en ny stadskärna håller successivt på att byggas upp. Denna bjuder på flera vackra & charmiga områden. Efter en kort promenad genom staden stannade vi på ett mysigt ställe där det blev lunch samt en riktigt god kopp kaffe! Vi kommer ju att komma tillbaka till Christchurch i slutet på vår resa så då får det bli mer utforskning av staden.

 
Mätta & glada satte vi oss i bilen & började vår resa norrut mot vårt första stopp, den lilla staden Kaikoura! Efter ca 2,5 timme längs slingrande vägar & helt otroligt sagolika miljöer var vi framme vid vårt underbara lägenhetshotell, The Fairways Apartments! Här möttes vi av hjälpsamma & trevliga ägare samt superfräscha lägenheter.

 
I Kaikoura har vi bjudits på klarblå himmel, ca 26 grader varmt & uppfriskande vindar! Vi har utforskat den lilla staden, badat i havet (ca 16-17 grader & ja, jag har också badat!), njutit av vyerna & bara haft det super! Imorgon har vi bokat in oss på ett delfinsafari där vi hoppas på att dessa vackra djur vill simma tillsammans med oss en liten stund :) Så imorgon väntar våtdräkt & en otrolig upplevelse ute till havs! Nu är det dags att sova & ladda med massa energi inför morgondagen!

 
 
 
 
 
 

 

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Kul att ni har uppdaterat redan! Jättespänd för att höra hur ni har det! Här är det lugna gatan ;)
    Kraam Annakarin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej vännen! Har tyvärr inte kunnat svara tidigare... Hur går det??? Läste på bloggen att han inte hade kommit än! Vi har en oförglömlig resa som vi helst inte vill ska ta slut men men, det ska bli skönt att komma hem till sitt eget om ett par dagar! Ses snart! Stor kram

      Radera