onsdag 26 december 2012

Lake Mathesen & Gillespies Beach

Igår kväll blev vi rekommenderade att åka ut & kika på solnedgången på Gillespies beach, en perfekt juldagsaktivitet i Fox Glacier! Vägen dit var ca 2 mil lång varav 1,8 km tillbringades på en slingrig grusväg. Vi trodde verkligen att vi var på fel väg men eftersom det inte hade funnits någon annan väg att välja på körde vi vidare :) Väl framme möttes vi av en supervacker strand bestående av endast flata stenar som var i storlek med våra egna handflator. Så häftigt! 
På vägen körde vi förbi denna bjässe,
en helt galen tjur som antingen var enormt trött på människor eller bara helt enkelt väldigt aggressiv!
 
 
 
 
 
 
Guld hittades på denna strand 1865!
Mellan 1930 & 1940 söktes det aktivt efter guld på denna strand & än idag står en del av den "dredge" som de använde i sitt sökande kvar på stranden för beskådande med ovanstående informationsplatta!  

Ute vid Gillespies beach gick fåren på bete i det fria =)

Inatt kom sedan det första regnet under hela vår vistelse här men redan innan vi vaknade hade det dragit vidare. Vi kunde därmed njuta av dagens frukost med efterföljande promenad längs en del av Lake Mathesen för att skåda bergens reflektioner på vattnet! Det var dock lite molnigt idag så det var inte perfekt "kodak-moment" men en trevlig promenad fick vi som start på vår dag!

 
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar