fredag 21 december 2012

Delfinsafari!

Oj, oj, oj! Vilken otrolig upplevelse vi precis har fått vara med om!

Vid klockan 12.30 påbörjade vi förberedelserna inför denna utflykt! Vi tilldelades först utrustning för att klara av att snorkla i det 16 gradiga vattnet. Efter det bar det av till båten med förhoppningar om att snabbt hitta en lekvillig grupp delfiner. Vi fick åka väldigt, väldigt, väldigt långt ut på havet innan vi ens kunde få syn på en endaste liten fena. Ett tag kändes det nästan som att vi höll på att tappa allt hopp om att få se några delfiner överhuvudtaget...men plötsligt såg vi en helt otrolig mängd fenor borta i horisonten! Båten körde närmre delfingruppen & vi fick äntligen hoppa i vattnet & simma med dessa vilda skönheter! Vi hade tidigare fått lära oss hur vi kunde interagera med dem för att de skulle bli nyfikna på oss, & nyfikna det blev dem verkligen! Det kändes som att de simmade precis bredvid oss :) Tyvärr (på gott & ont) fick vi inte röra vid dem men om vi hade fått göra det så hade vi med största säkerhet kunnat göra det :) Fyra simturer fick vi njuta av under eftermiddagen & vid ett tillfälle omgavs vi av ungefär 300 delfiner :)

Tyvärr var det väldigt hård sjö så många blev sjösjuka i slutet på turen, så även jag :( men jag kan säga att helhetsupplevelsen står över detta lilla nederlag :)

Under dagen fick vi också se ett par albatrosser, ett antal sälar & massa olika sjöfåglar som jag inte kan namnet på!

Ja, det blev verkligen en underbar upplevelse & inatt kommer det med största säkert gunga en hel del :)
I väntan på nästa äventyr....

 
 
 
 
Inte så snygg men gud så lycklig!
 
 
 
 
 
De gula fenor är mina =)
Iiiiihhh så många delfinerna!
Vi kom så otroligt nära dessa vilda skönheter,
om de inte hade varit så otroligt snabba
hade man med nästan kunnat krama om dem!  
- Posted using BlogPress from my iPhone


 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, verkligen! Ett måste om man får möjligheten :) De duskies som vi träffade var jätteintresserade & trots enorma vågor slängde vi oss med glädje ut för att leka med dem en stund!

      Radera