söndag 23 december 2012

Exploring Tasman!

Igår morse lämnade vi staden Nelson bakom oss för att köra vidare längs med kusten runt Tasman Bay. Vi började med att göra ett kort stopp på Rabbit Island, en sandö i bukten med en 13 km lång sandstrand! Ett perfekt ställe att sträcka på benen medan den klarblå himmeln värmde på våra kinder :)

 
 
 

 
Efter detta lilla stopp körde vi vidare mot nordöst & stannade till på The Playhouse, en café- & teaterrestaurang med väldigt charmig atmosfär! Tyvärr spelade de endast teater på kvällstid så vi fick nöja oss med en god kopp kaffe i grönskan.

 
 
 
När koffeinsuget var åtgärdat fortsatte vi färden upp till Motueka där det endast blev en snabb sightseeingupplevelse genom bilfönstret innan vi bestämde oss för att sätta sikte på Saint Arnaud & närmare bestämt Lake Rotoiti! Denna härligt vackra blågröna sötvattenssjö tillhör Nelson Lake National Park & var säkert en populärt plats att tillbringa en ledig dag på.

 
En av floderna som rinner ut från Lake Rotoiti heter Buller River & efter vårt besök vid sjön följde vi floden västerut mot vår nästa inbokade destination, staden Westport. Under färden passerade vi en skylt med texten "Swingbridge". Självklart blev vi nyfikna & vände tillbaka för att upptäcka att där fanns en hängbro över floden Buller, lite kittlande att promenera över men oj, vilken utsikt & upplevelse det blev!
Buller!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väl framme i Westport åkte vi ut till den långa stranden vid Cape Foulwind. Det blev endast en kort promenad på stranden för trots den klarblå himmel så gjorde den kraftiga vinden det lite för uppfriskande för oss ;)
Vi checkade sedan in på resans första B&B, hemma hos Ian & Jan fick vi ett supertrevligt rum & imorse bjöds vi på en smarrig frukost hemma i deras kök :)

 
 
- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar