måndag 11 november 2013

Från en ö till en annan :)

När vi kommit tillbaka in på fastlandet efter våra underbara dagar ute på Daydream Island var det dags att påbörja vår färd norröver, tillbaka mot Cairns. Då färden ner blev ganska tuff bestämde vi oss för att dela upp resan på två lika stora delar & ha ett stopp på mitten. & ungefär precis på mitten, mellan Airlie & Cairns, finner man staden Townsville. Townsville är en liten stad med en hamn där man kan ta en färja, i ca 30 minuter, ut till en ö med namnet Magnetic Island. Det var här vi bestämde oss för att ha vårt stopp för natten. Men eftersom vi stannade & njöt av Daydream Island till eftermiddagen nådde vi inte Townsville förrän vid 6-tiden på kvällen men detta skulle visa sig vara precis i tid för att fånga färjan ut till ön!


När vi kom ut till ön väntade en kort bussresa innan vi nådd vårt hotell. Här var det varken gitarrspel, fotografering eller snäckhalsband som väntade utan här fick man fixa allt själv =) När vi kom fram till hotellet skulle det visa sig vara ett ställe som bjöd på lite mer än bara hotellrum, denna kväll spelade nämligen ett live-band där. Denna lilla resort bjöd även på bingo på söndagar & på på onsdagar var det grodrace (vad det nu innebär) :) Ett charmigt litet ställe vars bar besöktes av fler av öns invånare än av gäster på hotellet, många intressanta & roliga intryck fick vi med oss denna kväll!




Efter en god natts sömn vaknade vi upp & drog på oss våra badkläder. Hotellet låg nämligen precis vid två av öns stränder, George Bay & Alma Bay, & vi tog oss en promenad för att inspektera dessa. Stränderna låg helt öde & vi njöt av lugnet denna morgon.


Eftersom vi kände att vi ville se lite mer av ön fick vi som tur var behålla vårt rum till klockan två så när vi kommit tillbaka till vårt rum packade vi en badväska tog bussen bort till den större stranden, Horseshoe Bay. Där fanns även en hel del caféer & restauranger så här intogs dagens frukost. Efter ett par timmar i solen & bad innanför det "stingernet" som fanns åkte vi tillbaka till hotellet för dusch & utcheckning för vidare färd mot Cairns & vår sista natt i Australien för denna gång :(

Stingernet - skyddar badande från brännmaneter.
Då vattnet är varmare under december - februari
trivs dessa vattendjur extra bra här just nu





Var bara tvungen att ta en bild på denna, en barbie-bil,
sådana här fanns överallt på hela ön! 
Måste också tillägga att vi åt världens godaste Caesar sallad till lunch på Peppers, ett hotell som ligger precis vid färjeterminalen ute på Magnetic Island, supergod var den & miljön gick inte av för hackor den heller =)






Det var ganska stor skillnad mellan de två öar som vi nu har besök under dessa två dagar men båda två har varit väl värda sina besök! Australiens invånare är så himla hjälpsamma & trevliga oavsett var man befinner sig i detta land!


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar