lördag 2 november 2013

Walking, walking &...walking :)

Vår första dag i Sydney, fredagen den 1:e november, skulle visa sig bli en dag fylld med sightseeing till fots :)

Vi landade klockan 7 på morgonen & direkt på flygplatsen passade vi på att fixade varsitt lokalt telefonkort & självklart varsin kopp riktigt kaffe innan vi hoppade på tåget (två-vånings) in mot stan & vårt hotell!

 
Vi hade bokat en studio, ett lite större rum med kylskåp & kokplattor, men tyvärr så var inte rummet klart när vi kom fram, skulle inte vara klart förrän 14.00. Så vi fick helt enkelt lämna våra väskor där & ge oss ut på stan. Vid detta slaget hade klockan börjat närma sig 9 & våra magar ropa högt efter mat så efter lite sökande hittade vi ett mysigt café där ny energi landade i två jetlagade kroppar. När magarna var glada påbörjade vi vårt utforskande av staden till fots. Vi började med en underbar promenad i Hyde Park, en mycket vacker park fylld med blommor & grönska. Vi njöt av stunden på en parkbänk samtidigt som vi fick beskåda en "photoshoot" :)




 






Vi fortsatte sedan in i Sydneys otroligt vackra Botaniska trädgård, här fick vi komma nära ett av de vackraste träd jag sett, ett blåblommande träd helt utan gröna blad (måste ta reda på vad den heter). Vi fick kika på ett bröllop som förbereddes i parken samt mängder av människor som utförde olika motionsformer, inspirerande kan jag säga! Vi njöt av en kopp kaffe på ett café vid en utomhussimbassäng, som låg precis bredvid havet, där otroligt duktiga elitsimmare precis hade påbörjat sin träning.


 









 

 
Hela dagen sken solen från en klar himmel & härliga försommarvindar friskade upp, så underbart! Lagom till lunch hade vi kommit fram till operahuset där vi åt lunch & njöt av utsikten över hamnen.

När det började skymma bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet igen & vi blev verkligen glatt överraskade när vi kom upp & fick se vårt rum, så himla fräscht & rymligt! & hotellet hade även en pool & jacuzzi så på kvällen passade vi på att mjuka upp våra ömmande & trötta kroppar med lite härligt bubbel! Efter det kan jag säga att vi sov som små änglar hela natten :)


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar