tisdag 5 november 2013

Ohh, what a day!

Idag har vi tillbringat hela dagen på en båt ute på det stora blå =) Vi besökte där en av världens sju underverk, det stora barriär revet, världens största samling korallrev! Den är hela 200 mil lång & är egentligen inte ett rev utan ett stort antal olika rev som tillsammans bildar ett sammanhängande rev. Ett rev så stort att det faktiskt kan skådas ända uppifrån månen! Ett helt rev fyllt med massa vackra koraller & vattendjur av olika slag.

Vi fick en helt strålande dag på havet med 33 grader i luften & 26 i vattnet =) & trots att dagen inleddes ganska guppigt (intag av åksjuketablett redan i hamnen) så hjälpte revet till att stoppa upp vågorna & själva stunden ute på revet blev riktigt fridfullt. Höjdpunkten för mig denna dag var att få ligga & flyta på ytan & kika ner på en White tip shark som lekt med de lite mindre fiskarna precis under mig :) Jag har aldrig tidigare sett denna haj i det vilda så för mig var detta en enorm upplevelse! Jesper fick & en hel del härliga upplevelser men tyvärr strulade kameran så bilderna som skulle föreviga dagen ger inte rättvisa så tyvärr bjuder vi bara på en bild på en riktig skönhet ;) Dagen bjöd på en helt underbar dag på havet med massa sol & saltvatten, en otrolig upplevelse genom att ha fått möjligheten att besöka denna plats samt 3 härliga dyk för J & motsvarande mängd snorkling för mig & självklart en stor mängd solskydd ;)

Båten =)
 



 
Här kan man se revet =)


 

Revet =)

& självklart en bild på de underbara instruktörerna =)

När vi sedan kom iland, lite trötta efter en intensiv & upplevelsefylld dag, landade vi på en av barerna vid hamnen & njöt av en riktigt kall lokalproducerad öl, det var vi verkligen väl förtjänta =)





- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar