tisdag 21 december 2010

Söndagspromenad & luge

Efter en lugn förmiddag i söndags bestämde vi oss för att ge oss iväg till den andra delen av vår vackra ö, Sentosa! Här kan man om man vill bara strosa runt & njuta av miljön, byggnaderna & havet. 




Här kan man även besöka Sentosa Resort world, öns casino, någon av de långa sandstränderna eller ta något att äta på en av de många strandrestaurangerna. Är man lite mer äventyrlig av sig kan man kasta sig iväg i en väldigt lång linbana, njuta av utsikten från en skidlift, susa fram på segways (de där roliga sakerna man står på så rullar de framåt), surfa på konstgjorda vågor eller åka en sväng i Sentosas egna luge-banan (en form av go-cart bana).

Den främsta anledningen till att vi åkte dit i söndags var för att prova på den sistnämnda aktiviteten, Sentosas luge. Den består av två banor så självklart köpte vi två biljetter var så att vi fick prova båda banorna, & fy vad kul vi hade! Först åker man en skidlift upp till toppen av en höjd. Där uppe står dessa små plastbilar redo för avfärd. Vi hade jätteroligt & det var troligtvis inte sista gången som vi tävlar mot varandra ner för dessa slingrande banor!
De olika banorna! Den ena var 650 m  & den andra var 688 m lång!
Starten för linbaneturen som tog oss upp till starten!
Bara linbaneturen är en upplevelse då man har en otroligt vacker utsikt där upp!


Vi går in för landning!
En del av banan!

Fordonen är startklara!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar