måndag 12 december 2011

Lucia, avslutning & välgörenhet!

I fredags var det dags för Svenska Skolans årliga luciafirande! En viktig uppgift som skolan har är att bevara alla traditionella aktiviteter & detta inkluderar även luciafirandet! Vi hade planerat skolans firande till terminens sista lektion, så det blev Luciafirande & terminsavslutning på en & samma gång. I år hade vi bestämt att alla elever på skolan skulle vara med i tåget, så i fredags eftermiddag på Overseas Family School skolgård ställde ett tåg upp med ca 140 elever i vita nattlinnen, pepparkaksdressar & tomteläder med glitter, ljus & tomteluvor på huvuden …detta var helt säkert en mycket märklig syn för en Singaporeanerna men helt naturligt för oss (det vill säga om vi räknar bort värmen)! Tåget skred sedan in i auditoriet där många förväntansfulla föräldrar satt & väntade. Vi hade endast övat på uppställning & sjungit igenom sångerna en enda gång tidigare men det märktes inte under själva tillställningen, eleverna var så otroligt duktiga! Traditionella luciasånger sjöngs, julgranen stod klädd bredvid scenen & trots ca 30 grader utanför glasrutorna infann sig den totala julstämningen i den stora salen. När tåget hade vandrat ner från scenen & tonerna hade klingat ut från pianot väntade lussefika på oss alla!


Personal fick varsin vacker amaryllis av styrelsen & av mina elever fick jag två olika värdebevis som informerade om att donationer hade gjorts i mitt namn:

1. 120 läromedel till barn på barnhemmet Deak Kum Pa i Laos
2. Mat, skolgång & plats för ett barn i två veckor på barnhemmet Deak Kum Pa i Laos


Det värmde extra mycket i hjärtat av att få vara en del i detta välgörenhetsarbete! Donationerna görs till en organisation som heter Together för charity & är en välgörenhetsorganisation som våren 2011 grundades av 7 svenska väninnor som bor här nere i Singapore! Läs gärna mer om deras arbete på denna länk: together for charity

Det blev en riktigt härlig julavslutning på Svenska Skolan i Singapore! Jag vill passa på att önskar alla fina elever, lärare, assistenter & styrelsemedarbetare en riktigt God Jul & ett riktigt Gott Nytt 2012!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar