måndag 19 december 2011

Titanic @ ArtScience Museum!

Igår under den regniga eftermiddagen tog vi en tur till MarinaBaySands där vi besökte Singapores ArtScience Museum. Byggnaden sägs symbolisera en lotusblomma & stod redo för öppning alldeles nyligen, den 17 februari 2011. Sedan slutet på oktober huserar nu en utställning om White Star Line R.M.S. Titanic. Hela utställningen består av 275 olika artefakter som hittats i det skeppsvrak som man fann på havets botten 1985. Som besökare får man vandra genom en välgjord utställningen som visar både på helheten & delarna av det så kallade osänkbara skeppet Titanic, skeppet som tyvärr mötte sin ödesdigra natt den 15 april 1912. Man får en inblick i hur de olika klasserna kunde sett ut & man får under hela utställningen uppleva de ljud som hördes på olika platser på båten, det vill säga det dunkande ljudet från motorerna i 3:e klass & musiken från orkestern som spelade för 1:a klass resenäraren. Där fanns ett litet välkylt "isberg", den ståtliga trappan, det vackra promenaddäcket & mycket mycket mer. Jag tyckte nästan att det till & med gungande lite under tiden som man gick där :)

Tyvärr fick man inte ta kort så detta är det enda som vi hann ta
innan kameran åter packades ner i väskan!


Precis vid ingången till utställningen blev vi tilldelade varsin biljett. Denna biljett talade om vem vi var & lite personligt fakta.

Enligt min biljett var jag en svensk kvinna, Elna Matilda Persson, 29 år, som reste med min dotter, Selma, 2 år & bror Ernst Ulrik Persson. Elna hade varit på besök hemma hos familjen i Södermanland & var på väg tillbaka till sin man i Indiana. Jesper fick en biljett som sa att han var en Mr Thomas James Everett, 36 år, från Bristol, Somerset. Han var på väg till New York där han hade fått jobb som kranoperatör. Hans fru & 3 barn skulle han sända efter så fort han hade fått ihop tillräckligt mycket pengar. Både Elna & Thomas skulle ha rest med andra fartyg till Noew York & Indiana med pågrund av olika omständigheter blev de tvugna att boka om sina biljetter till Titanic. Båda reste i 3:e klass & ingen av dem återfanns efter det att skeppet försvunnit ner i djupet den tragiska natten.

 

Är man i närheten av MarinaBaySands ArtScienceMuseum tycker jag verkligen att man ska planera in ett besök på utställningen! En utställning som är helt klart värt ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar