måndag 4 oktober 2010

En underbar helg!

I fredags när Jesper kom hem efter jobbet stod balkongen laddad för att kunna njuta av både en vacker solnedgång och ett kallt glas vitt vin. Här nere försvinner solen alltid vid 7-tiden, det går väldigt fort och helt plötsligt så är det mörkt. Vi har börjat vänja oss vid detta scenario, även om det var lite ovant i början. Så i fredags blev det lite mys på balkongen med solnedgång, vin och nötter innan vi gemensamt tillagade en underbar färsk tonfisk med mango- och papayasalsa och lite yoghurtsås, ljuvlig fredag!

I lördags hade vi bestämt oss för att vi skulle åka och titta på lampor till sovrummet. Som ni har sett på bilderna tidigare i bloggen så har vi kommit en bra bit med möbleringen men det är dock lite kvar av inredningen. Nattduksbordslampor stod på listan för dagen! Så efter frukost åkte vi till ett ställe där det skulle finns många lampaffärer…och många lampaffärer fanns det, så många att inget beslut togs och vi åkte därifrån utan lampor. Det blir Annas uppdrag under kommande vecka/veckor!

Tipset om lampaffärerna hade Anna fått av Annakarin, en ny vän som hon mötte på en SWEA-träff för ett par veckor sedan. I onsdags förra veckan var Annakarin här på en lång och mysig lunch. För Annakarin och hennes Jens är det en spännande vecka som väntar då deras bebis har beräknad nedkomst nu på fredag, spännande!

Efter lamprundan åkte vi och åt på ett hawkercenter, en lokal matmarknad. I närheten av detta fanns en fruktmarknad där vi inhandlade röd drakfrukt och vit mango. Vi har blivit helt sålda på drakfrukt här nere och äter det varje dag! Vi hade tidigare bara ätit den med vitt fruktkött så nu när vi hittade den med rött blev vi glatt överraskade. Den röda är full av antioxidanter och andra nyttigheter men vi var dock båda överens om att den med vitt fruktkött är något godare!

På kvällen blev det lite skype med Josefine, Jespers syster, mysigt! Därefter tittade vi på filmen ”Stop loss”. Filmen handlar om soldater som varit iväg i Afghanistan och kommer hem för att avsluta sin tjänstgöring men blir beordrade att åka tillbaka igen... En bra film som är värd att se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar