måndag 25 oktober 2010

Vietnamesisk lunch och Vänner

I lördags åkte vi till en Vietnamesisk restaurang för att äta lunch. Restaurangen heter Phô 99 och ligger på Amoy street. Det är en väldigt liten restaurang och menyn bestående endast av ett par olika rätter! Vi beställde in en Chicken Phô och Vietnamese Spring Rolls. Chicken Phô är en kycklingsoppa som skulle innehålla massvis med nyttigheter och vara snäll mot magen. Vårrullarna var gjorda av rispapper och innehöll bland annat räkor, risnudlar, sallad och färska mynta. Till rullarna fick man en hemgjord dippsås med chilli och nötter, jättegott! Efter maten beställde vi in en kopp Vietnamesiskt kaffe! Ingen av oss hade tidigare druckit denna variant av kaffe så det var en ny upplevelse, en spännande sådan! Kaffet kom ut i ett sorts portionsfilter ståendes uppe på koppen, bredvid fick man ett stort glas fyllt av is. Kaffet bryggdes på bordet rakt ner i koppen. I botten på koppen fanns ett lager kondenserad mjölk (tror vi) och kaffet la sig som ett lager uppe på mjölken. Innan vi rört ihop kaffet med mjölken smakade vi på kaffet som hade en smak av hasselnöt… men efter att vi hade blandat ihop mjölken och kaffet kom den tydliga colasmaken från mjölken fram och tog överhand. Efter att vi hade blandat ihop mjölk och kaffe så blev det ganska sött men när vi hällde över kaffet i det stora glaset som var fyllt med is så blev det en underbar kaffedrink! En mycket trevlig lunchupplevelse!

 

Efter lunchen så blev det lite shopping! Jesper köpte bland annat ett bluetooth-headset som han kan ha på sig när han tränar. Mottagaren är endast en liten sak som man fäster på tröjan och genom den kan han både lyssna på musik och svara om någon ringer. Jag hittade också en liten sak till min telefon. Min bumper (plastskydd) till telefonen har sedan tidigare varit sönder och i lördags hittade jag en ny som jag bara var tvungen att ha… en vacker bumper med lite bling-bling ”…made with Swarovski elements”! Visst är den fin
!

På kvällen blev det mys i soffan med ett antal avsnitt av Vänner season 1, filmerna hade också inhandlats under dagen! Till middag blev det wookade tigerräkor i chilli och vitlök följt av färsk halstrad tonfisk med mango- och avokadosalsa, mumsigt!

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar