måndag 8 november 2010

Långhelg!

I fredags var Jesper ledig då Singapore firade den indiska högtiden Deepavali! Deepavali betyder ”row ot lamps” och firar ljuset. Firandet består bland annat av att man tänder små lerlampor som är fyllda med olja för att symbolisera de godas vinst över de onda. Vår fredag fyllde vi med träning, svensk TV, god mat och massa mys!


I lördags åkte vi till Outram Secondary school! Där fanns den pool som vi skulle genomföra våra första riktiga dyk i. I början tyckte jag att det var lite obehagligt. Jag är ju lite av ett kontrollfreak, så när jag inte har fullständig kontroll blir det lite obehagligt. Det som jag upplevde som svårast var när man skulle kasta iväg sin luftkälla när man var under vattnet och sedan fånga upp den igen… det var obehagligt att inte ha någon tillförsel av luft alls under vattnet under en stund… men men, efter ett misslyckat försök skärpte jag till mig och allt gick sedan galant! Vi dök och gjorde olika tester i ungefär 3 timmar, testen var uppbyggda som små trappsteg där man var tvungna att klara av ett steg innan man fick gå vidare. Det gick ganska fort att bli bekväm med andandet och efter en stund kändes det helt naturligt… visst är det märkligt vad kroppen kan vänja sig vid saker och ting! Vi hade en helt underbar eftermiddag i poolen, solen sken och testen klarades av! Nu väntar Tioman nästa helg med de sista dyktesten och därefter får vi våra certifikat!
   


På kvällen träffade vi några goda vänner och avnjöt en underbar middag på en thailändsk restaurang på Dempsey. Lagom till att vi skulle träffas skiftade vädret, från att ha varit en ganska solig dag till att det började regna och åska. Vi fick ett bord ute men under tak och kunde uppleva ovädrets skådespel hela kvällen. Det var en väldigt mysigt att sitta där när regnet öste ner och blixtrarna färgade och lyste upp himlen i fjärran!
Lagom till deserten berättade Claes för personalen att han hade fyllt år (en vecka tidigare) och bad dem överaska honom när vi skulle beställa deserter. Ut kom en tjej som dansade, en som spelade och ett par som sjöng + ett enormt fruktfat!

Vi märker att regnperioden har börjat här nu. Främst genom att perioderna som det regnar är mycket längre men även då vi upplever att temperaturen är mer behaglig. Det är fortfarande varmt men inte så tryckande varmt som det var i augusti när vi kom hit. Dagarna blandas av sol och regn!

Under middagen på lördagskvällen bestämde Jesper och Claes att de skulle träffas och spela tennis dagen efter. Så i söndags förmiddag blev det mys med Matilda och barnen i lägenheten för min del medan killarna svettades på tennisbanan.

På kvällen gav vi oss iväg till Little India för middag på Banana Leaf. En mycket trevlig restaurang med väldigt god mat. Maten serveras på banan blad därav namnet på restaurangen. Hela Little India var fylld av folk och ljus då högtiden Deepavali firas i flera dagar. Efteråt bar det av hemåt igen för lite skype med lillebror och därefter ett par avnitt av Vänner säsong 1.
                          

Nu väntar en ny och spännande vecka för oss alla!
Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar