tisdag 2 november 2010

Helgen som gått!

I lördags förmiddag var det fokus på dykteori. Lagom till lunch så hade vi klarat av en av kurserna & bestämde oss för att åka till ett hawker för att få lite mat. Hawker är ett lokalt matställe, en matmarknad. Här finns flera olika kök som erbjuder olika sorters maträtter, indiskt, singaporeanskt m.m. till väldigt billiga priser. Köken står bredvid varandra, sida vid sida & i mitten finns det bord. Vi åkte till ett ställe som ligger nära Jespers jobb som hade en underbar Fried Hokkien Prawn Mee, en sorts skaldjurswok med pasta, räkor, bläckfisk, ägg, lite fläskkött m.m. & till det drack vi en jättegod limejuice. Priset för mat & dryck för oss både var ca 50 kronor!


Efter lunchen bestämde vi oss för att åka & kika på lite sevärdheter här i Singapore! Vi åkte till Marina Bay & parkerade i källaren på teatern och konserthuset. Dessa byggnader har varsitt speciellt tak. Taken ser ut som skalet på Singapores nationalfrukt durian, byggnaderns kallas därför för de två durians.




Därifrån gick vi längs Esplanade Drive. Här får man en underbar utsikt över både Singapores skyline och Marina Bay Sands Hotel och casino. Hotellet består av tre lutande byggnader och högst uppe knyts dessa tre byggnader ihop av en skypark i form av en båt. Alla kan, för en slant, ta hissen upp och njuta av utsikten från toppen! Vi har inte varit där ännu men vi har fått höra att man under en klar dag kan se både till Malaysia & Indonesien!



Efter att ha beskådat detta vackra hotell fortsatte vi vår promenad mot Singapores nationalsymol, Merlion, som är en blandning av sjöjungfru & lejon. 


Efter Merlion skulle vi gå & ta en kaffe på vår favoritkedja, Starbucks! ... då gick vi förbi denna staty, många glas både i vanlig form och som små propellrar, häftigt!

 

Sent i lördag kväll blev vi klara med teorin inför dykcertifikatet. Så trötta & nöjda trillade vi i säng & somnade ovaggade! Nästa steg är dykning i pool & den är inbokad redan nu på lördag!

I söndags var det träning & storhandling på schemat & väl hemma igen bestämde vi oss för att gå på bio. Vi hade fått höra av våra vänner om något som heter Gold Class, en mindre biosalong med sköna stolar och servering inne i salongen. När vi kom dit fick vi vänta först i en VIP-lounge, där man kunde  beställa mat, snacks, vin… När vi sedan kom in i biosalongen fick vi krypa upp i varsin Lazy boy, dra en filt över oss och luta ryggstödet tillbaka i bekvämt läge! I loungen hade vi beställt varsitt glas vin och popcorn som vi sedan blev serverad på vår plats inne i salongen. Det var jättemysigt att sitta där & bli lite bortskämd… tror faktiskt att jag alltid vill gå på bio på Gold Class! Vi såg filmen om facebook, The Social Network, en mycket bra film, helt klart värd att se!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar