tisdag 3 januari 2012

Nyårsbonus!

På nyårsaftonens sena natt/tidiga morgon var det dags för oss att checka in. När vi kommer fram säger killen bakom disken att vårt resebolag inte har bokat platser till oss bredvid varandra... Mycket märkligt eftersom vi bokade väldigt tidigt & bådas biljetter låg under samma bokning, då vi varit på resande fot hade vi inte tänkt på att kolla upp biljetternas platser på nätet innan eftersom det alltid brukar fungera, men tyvärr inte denna gång. Han sa att han skulle ringa ett samtal & se om han kunde hjälpa oss då han tyckte synd om oss om vi inte skulle få sitta tillsammans. Han pratade en stund med någon & när han la på luren berättade han att han hade fixat platser där vi fick sitta tillsammans. Tyvärr, påpekade han, var alla platser i economy uppbokade & därmed kunde han endast erbjuda oss platser i buisness. Han tittade lite urskuldande ;) på oss & frågade om det var ok. Självklart hade vi inga problem med detta byte utan med ett stort leende på läpparna tog vi våra biljetter & var väldigt tacksamma för denna fina nyårspresent som Emirates givit oss!


Tyvärr uppstod det dock ett tekniskt fel även när vi skulle flyga hem. Denna gång resulterade detta i en försening på 3 timmar men eftersom vi hade en lyxigare plats som väntade på oss kändes det inte alls jobbigt :)  

Vi har aldrig tidigare flugit business-class så det var en intressant & mycket positiv upplevelse! När vi hade satt oss på våra platser serverades vi först varsitt glas champagne i riktiga champagneglas, lyx på hög nivå! Efter att ha suttit & smuttat på det vita bubblet en liten stund kom de & gav oss varsin necessär. Denna innehöll bland annat en tandborste, en kam, en spegel & ett par små paket från bvlgari, allt för att vi skulle kunna hålla oss fräscha under vår resa! När maten sedan skulle serveras lades först en liten vit duk på bordet. Därefter fick vi brickan med frukosten & en linneservett. All mat & dryck serverades i riktiga glas & på riktigt porslin, helt otroligt! Efter att frukosten hade ätits var det dags att sova en liten stund. Då det fanns rejält med utrymme var det inga problem att sova! Sätet fälldes ner i liggläge & då låg man praktiskt taget helt & hållet J Att man sedan fick en ordentlig kudde & en tjockare filt gjorde ju inte saken sämre. Tror aldrig förr att jag har sovit så gott på ett plan! Vi fick en lyxig färd hem i nyårsnatten & en underbar start på ett förhoppningsvis lika underbart år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar