måndag 9 januari 2012

Vår resa i Australien: Byron Bay!

Vår näst sista destination på vår resa i Australien var Byron Bay! Vi hade fått höra mycket trevligt om denna lilla surfarstad så vi hade bestämt oss för att göra ett uppehåll på 2 dagar där. Efter ett par timmar i bilen kom vi fram till vårt motell. Ett riktigt trevligt litet motell som erbjöd de bekvämligheter som man kan tänkas behöva samt parkering precis utanför dörren. Efter att ha kommit på plats i rummet gav vi oss av in till centrum. Här blev det en jättegod lunch på Twisted Sista (om ni besöker Byron Bay ska ni verkligen besöka detta lilla härliga café)! Dagen fylldes sedan med sightseeing, shopping & beachhäng innan vi åkte tillbaka till vårt rum för att som omväxling äta hemma! När man är på resande fot blir det mycket mat ute så det var mysigt med en "hemmakväll"! Dagen efter besökte vi Lord Byrons Lighthouse som är placerad på Australiens östligaste punkt. För att besöka denna plats kan man antingen vandra hela vägen upp från stranden eller så tar man en tur med bil eller buss upp. Vi valde att ta bilen upp men fick trots detta en rejäl promenad däruppe, både nerför & uppför! Platsen är helt klart värd att besöka då utsikten är enormt vacker! Mer om Byron Bay Lighthouse hittar du här!

Vi hade riktigt fint väder under båda våra dagarna i Byron Bay så av naturliga själ tillbringade vi även en stund vår andra dag på stranden. På kvällen blev det middag på ”The Rails” som även hade live-band kvällen till ära så det var hög stämning på puben/restaurangen! Byron Bay är en surf- & beachstad i dess rätta bemärkelse, avslappnat & inte en tillstymmelse till stress. Det kändes faktiskt lite som att komma till surfarnas egna hippiestad, surfarnas svar på Woodstock!
Den australiensiska landsbygden!
Clarkes Beach med utsikt över bukten & fyren syns långt bort i fjärran uppe på kullen!

Sightseeing vid Cape Byron Lighthouse!

Tallow Beach sträcker ut sig långt där nere!






Brygga för hängglidare!


En av alla surfare som var på väg genom staden med siktet inställt på standen!

Färgglad sightseeingbuss!


Tallow Beach!

Vi gillade den avslappnade attityd som rådde i Byron Bay men efter ett par härliga dagar behövde vi lite mer tempo så då passade det utmärkt för oss att köra vidare! Så på fredagsmorgonen gav vi oss av mot roadtripens sista destination tillika Australiens 3:e största stad, Brisbane!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar